עבודה חוקית בארצות הברית

עבודה חוקית בארצות הברית

הרבה לא יודעים את זה אבל קיימת תוכנית מיוחדת בה סטודנטים ישראלים יכולים לעבוד בארצות הברית באופן חוקי. הכל יודעים שישראלים רבים נוסעים לארצות הברית בכדי לעבוד בעגלות מכירה בקניונים, בתור מובילים, מכירות תמונות, אוטו גלידה ועוד, הבעיה היא שכל העבודות האלה נעשות באמצעות ויזת תייר, דבר הנוגד את חוקי הויזה ובעצם הופך את אותם ישראלים לעובדים לא חוקיים - עבירה פדראלית. עקב כך, שגרירות ארצות הברית בישראל הקשיחה מאד את תנאי אישור הויזה לישראלים צעירים אחרי צבא, כפי שהצגנו בכתבה קודמת, ניתן לראות זאת בבירור בעלייה הדרסטית של כ-80% באחוז מסורבי הויזה בין 2012-2013.

התוכנית נקראת SWT - Summer Work Travel, והיא מאפשרת לסטונטים זרים את האפשרות לחיות ולעבוד בארצות הברית בזמן החופשה שלהם מהלימודים, ולהיחשף לאנשים ולאורך החיים בארצות הברית.

בכדי להתקבל לתוכנית יש לעמוד במספר קריטריונים:

יכולת לקרוא ולדבר בשפה האנגלית ברמה כזו שניתן יהיה לתקשר בסביבה דוברת אנגלית.
רשומים כסטודנטים במוסד אקדמי ישראלי מוכר לתואר ראשון או לימודי תעודה (לא האוניברסיטה הפתוחה).
השלמתם לפחות סמסטר אחד של לימודים אקדמאים או שווה ערך לכך.
יש ברשותכם כבר מעסיק בארה"ב.

אורך התוכנית: השהות המקסימלית של התוכנית ארבעה חודשים. עליכם לחזור חזרה לישראל לפני תאריך תחילת הלימודים שלכם.

סוג העבודות: בדומה לארץ, סוג העבודות הוא בגדר עבודה מועדפת, כך שהמשרות הכלולות בה הן משרות בבתי מלון כמו חדרנית, מציל בבריכה, משרות כמו מלצר, רוחץ כלים, מדריך קייאק, דיג באלסקה, עובד בדיסני וורלד ועוד.

כיצד מגישים בקשה:

עליכם למצוא ספונסר (לחצו כאן לרשימה המלאה) אשר יסייע לכם במציאת עבודה וינפיק לכם אישור של זכאות לתוכנית.
מילוי טופס בקשה לויזה - DS-160.
יש לשם אגרת ויזה על סך 160$, יש לשלם עבור הסופנסר האמרקאי ודמי הביטוח עוד כ-790$.
לקבוע ראיון בשגרירות דרך מערכת ניהול התורים.
להגיע לראיון יחד עם כל המסמכים הנדרשים ואישור של הזכאות לתוכנית.

הקבלה לתוכנית אינה אוטומאטית ויש לשכנע את הקונסול בעת הראיון שבכוונתכם באמת לחזור חזרה ללימודים.

סטודנטים שיתקבלו לתוכנית יקבלו כרטיס ביטוח לאומי ויהנו מביטוח רפואי וליווי של הארגון האמריקאי במשך כל השהות. מטרת התכונית כאמור היא לחשוף את המשתתפים בה לאורך החיים בארה"ב, כך שאל תצפו להתעשר מהעבודה שם, השכר נע בין 8-10 דולרים לשעה, מה שמסתכם לכ- 3000-6000 דולר למשך התקופה.

אנו ב-MyVisa נשמח לעמוד לשירותכם ולעזור לכם בכל ההליך

מקורות:

Exchange Visitor Program